Çiftlik Çorbası

MALZEME

2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kereviz
1  adet pırasa
2 adet kuru soğan
200 gram kıyma
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığ: domates salçası
1 çorba kaşığı un
3 litre kadar et suyu veya tavuk suyu
100 gram margarin
yeterince tuz, karabiber ve kırmızıbiber

YAPILIŞI

Patatesleri, havuçları, kabağı, kerevizi ve kuru soğanları ayıkladıktan sonra, tavla zarı büyüklüğünde keselim.

Pırasayı soyduktan sonra, yeşil kısımlarını kesip, atalım. Beyaz kısmını uzunlamasına ikiye kestikten sonra, ince ince kıyalım.

50 gram margarini, tencereye koyup erittikten sonra, ilk olarak ince ince kıydığımız kuru soğanları ilave edip, pembeleştirelim.

Arkasından pırasaları, tencereye ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra, havuçları, kerevizleri, kabakları, patatesleri ve ikiye böldüğümüz sarımsakları tencereye ilave edip, hep birlikte 3-4 dakika daha kavuralım.
En son olarak da unu ve salçayı ilave edip, 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra, yeterince tuzu, karabiberi, kırmızıbiberi, et veya tavuk suyunu da tencereye ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirelim.

Kıymaya yeterince tuz, karabiber ilave edip, iyice yoğuralım. Nohut büyüklüğünde köftecikler yuvarlayıp, kalan 50 gram margarinde kavuralım.

Çorbanın pişmesine yakın, ince kıydığımız maydanozları ve köftecikleri tencereye ilave edip biraz daha kaynattıktan sonra, limon suyu koyarak, servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers