MALZEME
3 çorba kaşığı dolusu domates salçası
2 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı un
8 su bardağı et suyu
125 gram margarin
yeterince tuz
kaşar peyniri rendesi
1 kıtır ekmek
YAPILISI
• Kuru soğanları rendeleyip, margarinde eriyinceye kadar kavuralım.
• İçine, domates salçasını ilave edip, birkaç dakika daha kavurduktan sonra, unu da katıp, 2 dakika daha kavuralım.
• Yeterince tuzunu ve et suyunu ilave edip, hep birlikte karıştırarak pişirelim.
• Çorba kıvama gelince, tel süzgeçten geçirip, süzelim. Bir taşım daha kaynattıktan sonra tuzunu kontrol edip, ocaktan indirelim.
• Üzerine bir tutam kaşar peynir rendesi serperek veya çorbalık kıtır ekmek koyarak, sıcak sıcak servis yapalım.
NOT: Kremalı çorba yapmak isteyenler, çorbayı süzdükten sonra, 1/2 su bardağı kadar kremayı çorbaya ilave edebilirler.
0 yorum:
Yorum Gönder