Ciger Sote



Malzemesi:

1 adet koyun yada dana ciğeri
1 adet soğan
1 adet kırmızıbiber
2 adet çarliston biber
5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
kekik, tuz, biberiye

Tarifi:

Ciğerler küçük küpler halinde doğranır. Una bulanır. Yağımız bir tavada kızdırılır ve ciğerlerimiz iyice kızartılır. İçine ince doğranmış soğanlar ilave edilir ve pembeleşene kadar pişirilir. Biberlerimizi de doğrarız içine koyup biraz daha pişiririz. Tuz ilave ederiz ve 3 yemek kaşığı su ilave edip pişmeye bırakırız. Ocaktan indirmeden 5 dk. önce kekik ve biberiyeyi de serptikten sonra patates püresi ile servis yaparız.

Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers