Karidesli sushi

Malzemeler:

1.5 ölçü (330 gr) sushi pirinci veya taneli pirinç,
2 çorba kaşığı pirinç sirkesi,
1 avokado,
1 küçük salatalık,
8 tabaka çaprazlamasına ikiye bölünmüş nori,
1 tatlı kaşığı wasabi,
80 gr zencefil turşusu,
16 adet pişmiş kabuksuz orta boy karides,
soya sosu (servis için).

Tarifi:


Pirinci bir süzgece koyun ve soğuk suyla çalkalayın. Bir kenarda 1 saat kadar süzülmesi için bekletin. Süzülmüş pirinci geniş bir tencereye koyun ve 1.5 ölçü (375ml) su ekleyin. Kapağı örtün ve kaynatın. Sonra ateşi iyice kısın ve kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika pişirin. Ateşten alın ve on dk. kapağı açık bir şekilde bekletin. Pirinci derin olmayan bir kaseye aktarın ve üstüne sirke serpiştirin. Sirkeyi büyük metal bir kaşık veya spatula yardımıyla pirince yedirin. Bu işlemi karıştırarak yapmayın. Aksi halde pirinç pelte gibi olacaktır. Avokadoyu soyun ve dörde bölün. Salatalığın uçlarını kesin ve uzunlamasına dörde bölün. Nori tabakalarından birini parlak tarafı alta gelecek şekilde elinizde tutun. 2 çorba kaşığı pirinci sol elinize alın ve nori tabakasının yarısına yayın. Üstüne biraz wasabi sürün ve üstüne de zencefil salamurası koyun. Pirincin üstüne avokado ve salatalık şeritlerinden birer parça ve en üste bir adet karides koyun. Noriyi külah olacak şekilde yuvarlayın. Aynı işlemi diğer noriler için de tekrarlayın. Soya sosuyla servis edin.

NOT:

sushi: Japon mutfağında yosuna sarılmış balık
Wasabi: Japon mutfağından yabanturp kökleriyle yapılan acı sos. Büyük marketlerde bulabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers