Malzemeler:
Limonlu hollandez sosu,
175 gr tereyağı,
4 yumurta sarısı,
2 çorba kaşığı limon suyu,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
4 adet derisi çıkarılmamış somon balığı.
Tarifi:
Tereyağını bir tencerede orta ateşte eritin. Üzerinden köpüğünü alın ve soğumaya bırakın. Yumurtanın sarısı ve 2 çorba kaşığı suyu ayrı bir tavaya koyun ve 30 sn kadar karıştırın. Tavayı kısık ateşe koyarak 2-3 dk kadar pişirin. Çok fazla pişirmemeye dikkat edin ve ateşten alın. Yağı yavaş yavaş ve her seferinde iyi karıştırarak yumurtaya ekleyin. Tavanın dibinde sütümsü bir kıvama gelmesine izin verin. Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Teflon tavaya çok az miktarda yağ koyun ve somon balıklarının derisi tavana gelecek şekilde 2 dk. pişirin. Çevirdikten sonra 2 dk. daha pişirin. Önceden hazırladığınız sos ve dilediğiniz yeşilliklerle birlikte servis edin. 4 kişilik.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder