Limonlu holladez soslu Somon balığı

Malzemeler:

Limonlu hollandez sosu,
175 gr tereyağı,
4 yumurta sarısı,
2 çorba kaşığı limon suyu,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
4 adet derisi çıkarılmamış somon balığı.

Tarifi:

Tereyağını bir tencerede orta ateşte eritin. Üzerinden köpüğünü alın ve soğumaya bırakın. Yumurtanın sarısı ve 2 çorba kaşığı suyu ayrı bir tavaya koyun ve 30 sn kadar karıştırın. Tavayı kısık ateşe koyarak 2-3 dk kadar pişirin. Çok fazla pişirmemeye dikkat edin ve ateşten alın. Yağı yavaş yavaş ve her seferinde iyi karıştırarak yumurtaya ekleyin. Tavanın dibinde sütümsü bir kıvama gelmesine izin verin. Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Teflon tavaya çok az miktarda yağ koyun ve somon balıklarının derisi tavana gelecek şekilde 2 dk. pişirin. Çevirdikten sonra 2 dk. daha pişirin. Önceden hazırladığınız sos ve dilediğiniz yeşilliklerle birlikte servis edin. 4 kişilik.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers