Malzemeler:
6 tırnak pide
500 gr köftelik kıyma
1 su bardağı ıslatılmış ekmek içi
Tuz, karabiber, kekik
1 su bardağı et suyu
50 gr tereyağı Domates Sosu İçin:
1 soğan
2 diş sarımsak yemek kaşığı tereyağı
3 domates defne yaprağı, tuz
Yoğurt sosu için:
2 su bardağı süzme yoğurt
4 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tereyağı
Karabiber
Tarifi:
Kıyma, ekmek içi, tuz, karabiber ve kekiği bir kapta yoğurup hamburger köftesi büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Izgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın. Patates püresi için, bir tencerede patatesleri üzerini geçecek kadar suda haşlayın. Haşlanan patatesleri çatalla ezin. Tereyağı, tuz ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Domates sosu için ince kıyılmış soğan, sarımsaklar ve tereyağını bir tavada soteleyin. Rendelediğiniz domatesleri ilave edip ezerek pişirin. Defne yaprağı ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Servis yapmadan önce defne yaprağını çıkartın. Bu karışıma et suyunu ekleyip pideleri ıslatın. Yoğurt sosu için, süzme yoğurda ince kıyılmış sarımsakları, tereyağını ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız pideleri servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla patates püresi, köfte ve yoğurt sosunu döküp sıcak servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder