Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı
150 gr kuyruk yağı
4 orta boy patates
2 kabak
2 patlıcan
250 gr arpacık soğan
2 baş sarımsak
500 gr domates
4 yerli biber
Kimyon
pul biber
Tarifi:
Sebzeler domates hariç et büyüklüğünde kuşbaşı doğranır. Sarımsaklar dişleri çıkartılır. Arkadan soğanlar soyulur. Tokat tavası dediğimiz bakır pişirme aparatına sırasına göre en altta patates ,arpacık soğan, patlıcan, yeşil biber, taze kabak... Etler, etlerin üzerine son olarak kuyruk yağı dizilir. Kuyruk yağların üzerine son olarak baharatlar ve tuz ilave edilir. Bu malzemeler 1 .5 . saat fırında orta hararetle tutulur. 1 .5 saat sonra malzeme fırından çekilir. Üzerine soyulmuş ve küçük doğranmış domates konur. Malzeme tekrar fırına verilir.Orta hararetin biraz daha üzerinde bir ateşte 45 dakika daha pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder