Deniz ürünlü makarna

Malzemeler ( 4 kişilik ):

.1 paket makarna (Bukle)
.1 adet avokado
.1/2 demet dereotu
.1 adet limon
.100 ml krema
.150 g karides
.150 g hazır yengeç eti
.4 dilim füme somon
.tuz
.karabiber

Yapılışı:

Makarnayı pişirme önerisine uygun olarak kıvamında haşlayıp süzünüz.

Dereotunu ince kıyınz. Limon suyunu sıkın. Karidesleri haşlayınz. Avokadoyu temizledikten sonra ortadan ikiye bölün ardından ince dilimler kesiniz. Avokado dilimleri üzerine limon suyu sürünüz.

Yengeç etini küp şeklinde doğrayınız. Somon fümelere külah şekli veriniz.

Krema, kıyılmış dereotu, kalan limon suyunu, tuz ve karabiberi karıştırıniz ve bir sos elde ediniz.

Curvette’yi, hazıladığınız sos, karidesler ve yengeç etlerini karıştırınız külah şeklindeki somonların içine makarnadan doldurunuz. Servis tabağını bu somon ve avokadoyla süsleyerek sıcak olarak servis yapınız.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers