Nohutlu mantı

Malzemesi (6-8 kişilik):

1 paket SuperFresh Kayseri Mantısı (800gr)
5-6 su bardağı su veya etsuyu
1-2 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase yoğurt
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı kırmızı biber, nane, tuz

Hazırlanışı:

Bir tencereye su veya etsuyunu koyup kaynatın ve tuz ilave edin. Ardından dondurulmuş mantıları, çözülmesini beklemeden atın ve 20-25 dakika haşlayın. Sonrasında içine haşlanmış nohutu katıp 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Yoğurda dövülmüş sarmısakları ekleyip iyice çırpın. Tencerenin içinden kepçeyle sıcak suyundan alıp yoğurda katın ve ılıştırın. Servis yapmadan kısa bir süre önce tercereye yoğurdu döküp karıştırın. Üzerine, kırmızı biber ve naneyi margarinde hafifçe yakıp dökün. Servis yapın.

Aşçının Notu:

Bu yemek yoğurt katmadan da yapılabilir. Kırmızı biber, nane ve limon suyunu yağ ile 2-3 dakika kavurup nohutu mantının üzerine ekleyerek, sıcak servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers