Malzemeler:
.500 g Kelebek makarna
.2 adet haşlanmış tavuk but
.200 ml krema
.1 yemek kaşığı un
.2 yemek kaşığı sıvı yağ
.2 su bardağı tavuk suyu
.1 tatlı kaşığı köri
.1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Bir tencerede sıvı yağ kızdırılır ve un bu yağda kavrulur. Kavrulan una yavaş yavaş krema ve 1 su bardağı tavuk suyu eklenir. Sos kıvamlı hale gelene kadar 4-5 dakika pişirilir ve tuz ilave edilir. Kalan tavuk suyuna körü eklenerek karıştırılır ve bu karışım da sosa eklenir ve Kıvamlı bir sos elde edilene kadar 3-4 dakika daha pişirilerek ateşten alınır. Haşlanmış tavuk kemiklerinden ayrılarak parçalanır. Paketin üzerindeki pişme önerisine uygun olarak haşlanıp süzülen Kelebek makarna kremalı sos ve tavuk parçalarıyla karıştırılır. Taze fesleğen yapraklarıyla süslenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder