Malzemeler
.yarım kilo ince bulgur
.yarım kilo köftlik et
.yarım kilo yağsız kıyma
.6-7 adet kuru soğan
.tuz ve karabiber
.200 gr tereyağ
Tarifi
köftelik bulguru bir miktar su ile ıslatınız sonra bir güzel el ile yoğurulur. İçine köftelik et ile sakız ile oluncaya kadar yoğurma işlemine devam edilir diğer kenarda bir tavada kıyma ve soğanlarla birlikte bir kıyma harcı yapılır karabiber ve tuzu göz kararı ile eklenir orta büyüklükte bir tepsi tereyağı ile yağlanır. Köftelik harcın yarısı tepsiye açılır. Hazırlanan kıyma içine serpilir. Diğer köftelik harçte onun üzerine açılır. Bir bıçak yardımı ile 4 parçaya bölünür. Bıçağın sırtı ile üzerine şekiller verilir. Küçük parçalar hallinde bir kaşık tereyağı serpiştirilir. Fırında 40-45 dakika üzeri pembelesene kadar pişirilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder