Tepside kıymalı köfte

Malzemeler

.yarım kilo ince bulgur
.yarım kilo köftlik et
.yarım kilo yağsız kıyma
.6-7 adet kuru soğan
.tuz ve karabiber
.200 gr tereyağ

Tarifi

köftelik bulguru bir miktar su ile ıslatınız sonra bir güzel el ile yoğurulur. İçine köftelik et ile sakız ile oluncaya kadar yoğurma işlemine devam edilir diğer kenarda bir tavada kıyma ve soğanlarla birlikte bir kıyma harcı yapılır karabiber ve tuzu göz kararı ile eklenir orta büyüklükte bir tepsi tereyağı ile yağlanır. Köftelik harcın yarısı tepsiye açılır. Hazırlanan kıyma içine serpilir. Diğer köftelik harçte onun üzerine açılır. Bir bıçak yardımı ile 4 parçaya bölünür. Bıçağın sırtı ile üzerine şekiller verilir. Küçük parçalar hallinde bir kaşık tereyağı serpiştirilir. Fırında 40-45 dakika üzeri pembelesene kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers