Bu tarifimiz balık sevenler için. Aioli bir tür sarımsaklı mayonez sosudur. Yumurta, zeytinyağı ve sarımsak içerir. Uskumru ise ortalama ağırlığı 100-125 gram civarında olan ve Kuzey Amerika sahilerinde, Kuzey Denizi, Akdeniz, Ege Denizi, Marmara Denizi ve Karadeniz’de yaşayan bir tür balıktır. Uskumrugiller familyasına da adını vermiş olan bu balık lezzeti nedeniyle çok tercih edilen türlerden biridir.
Malzemeler(5 Kişilik)
1,5 su bardağı mayonez
2 diş dövülmüş sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı
5 Uskumru (orta boy) Yarım çay kaşığı tuz
1 Su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
Yapılışı
Izgarayı yakın ve zeytinyağını iyice yedirin. İlk olarak aioli sosumuzu hazırlayacağız. Bunun için dövülmüş sarımsak ile mayonezi bir kaba koyup iyi karıştırın. Karıştırmak için daha iyi bir yöntem de kullanabilirsiniz. Mayonez yaparken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyulur, buna dövülmüş sarmısağı da ilave ederseniz baştan çok daha iyi bir karışım elde etmiş olursunuz. Sonra da zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeyle karıştırın.
Balıkları temizleyip iyice yıkadıktan sonra süzülmesi için kenara bırakın. Unu, balıkların da sığabileceği büyüklükte bir kaba ekleyin. Balıkların her iki tarafını hafifçe tuzladıktan sonra yine her iki yanını una bulayın ve silkeleyerek üstündeki fazla unlarını atın. Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin ve üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürecek şekilde her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika kızartın.
Margarini bir kapta eritin ve ızgara edilmiş uskumrular üzerine fırça yardımıyla eritilmiş margarini sürün. Uskumruları dilerseniz limon ve bir demet maydanozla süsleyip servise hazır hale getirin. Yanında aioli sosla, sıcak olarak sunabilirsiniz. Kızarmış balık ve rakının birlikte sunduğu koku kadar güzeli var mıdır? Afiyet olsun…
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder