malzemeler: 2 kişilik
1 adet alabalık, temizlenmiş ve 4 parçaya bölünmüş
6 adet taze küçük patates, haşlanmış, kabukları soyulmuş
1 demet roka
istediğiniz kadar maydanoz, nane
arzu ederseniz dereotu
3 adet taze soğan
1 adet küçük boy kırmızı soğan
öğütülmüş tane karabiber, tuz
sızma zeytinyağı
limon suyu
hardal
Yapılışı:
4 parçaya ayrılmış alabalıkları soğuk suyun altında yıkayın. Kağıt havlu ile kurulayın. Izgara yapmak için derisi yukarı gelecek şekilde bir kaba yerleştirin. Yağlayın ve iri taneli deniz tuzuyla tuzlayın. Böylece nar gibi kızarır. Üstü kızarınca ters çevirip yeniden kızartın. Patatesleri dilimleyin. Genişçe bir kaba yerleştirin. Yıkanmış ve doğranmış rokayı, maydanoz, nane yapraklarını, yeşil soğanı ve halka halka doğranmış kırmızı soğanı ekleyin. Hepsini harmanlayın ve salata kaselerine paylaştırın. Üzerine ikişer parça ızgaralanmış balığı ekleyin. Öğütülmüş karabiberle tatlandırın. Sos için limonu, zeytinyağını, 1 tatlı kaşığı hardalı ve tuzu çatalla iyice karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin. Arzu edenler birkaç parça dereotuyla süsleyebilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder