Baharatli Piliç

Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk

MALZEMELER

6 adet tavuk gögsü

Harci Için:

2 yemek kasigi zeytinyagi
1 dis bütün sarimsak
1 tatli kasigi zencefil
2 yemek kasigi limon suyu
1 tatli kasigi kimyon
1 tatli kasigi zerdaçal
1 tatli kasigi kisnis
1 tatli kasigi köri
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
1/2 su bardagi yogurt
2 yemek kasigi domates salçasi
2 yemek kasigi bal
Tuz, karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Tavuk gögüslerini ortadan ikiye kesiniz. Üzerini bir buçak ucu ile çiziniz. Harci için; sarimsak hariç tüm malzemeleri bir kasede karistiriniz. Tavuklari harca bulayiniz ve buzdolabinda 1 saat dinlendiriniz. Zeytinyagini ve sarimsaklari bir tavada kizdiriniz. Marinatta beklettiginiz gögüs etlerinin her iki tarafini da kizmis olan sarimsakli zeytinyaginda pisirip, sicak olarak servis ediniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers