Biberli Pesto Soslu Mozzarella Peynirli Sandviçler

Malzemeler

1 adet kendi yaptığınız süperrrrr francala ekmek (normal hazır tost ekmeğiyle de olur aslında, neden olmasın ki)
Yeterince zeytin ezmesi
1 paket (250 gr.) mozzarella peyniri (ince dilimlenmiş)
2 adet büyük boy domates (kabukları soyulup ince dilimlenmiş)
Kekik

Biberli Pesto Sos için

2 adet iri kırmızı biber (çekirdekleri çıkarılıp küçük doğranmış)
4-5 sap taze soğan (ince kıyılmış)
1/2 demet maydonoz (ince kıyılmış)
1 paket (2 yemek kaşığı) dolmalık fıstık
1/2 demet taze fesleğen -ince kıyılmış- (yoksa 2 yemek kaşığı kuru fesleğen)
5-6 diş sarımsak (küçük doğranmış)
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı süzme yoğurt (normal yoğurt da olur)
Arzuya göre tuz
Acı severseniz bir tutam pulbiber

Yapılışı

Öncelikle pesto sosu hazırlamak için tüm sos malzemelerini el blenderından geçirerek krema kıvamına getirin.

Ekmeğinizi çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin, her dilimi ikiye bölün. (Benim bu şekilde 18 adet dilimim olmuştu.) Ekmek dilimlerinizi bir fırın tepsisine dizip fırınınızın ızgara ayarında üst tarafını çok hafif kızartıp çıtırlaştırın. Hafif kızarsın ama sert olmasın.

Daha sonra her ekmek diliminin altta kalan yumuşak kısmına bir miktar zeytin ezmesi sürün. Zeytin ezmelerinin üzerine birer yemek kaşığı biberli pesto sostan koyup bıçakla yayın. Onun üzerine birer domates dilimi yerleştirin.

En üste mozzarella dilimlerini koyup kürdanla tutturun. (Aslında ben bu kürdanın üzerine birer adet de çekirdeksiz yeşil zeytin geçirmeyi düşünüyordum ama evde kalmamıştı.) Sandviçlerin üzerine kekik serpip ılık servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers