Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç (yıkanıp süzülmüş)
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gr. haşlanmış kestane içi (hazır paketlenmiş kestaneleri kullanabilirsiniz, çok pratik ve bir o kadar da lezzetli. Ama siz isterseniz kestaneleri çizip bol suda haşlayarak kabuklarını soyup kullanabilirsiniz.)
1 yemek kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu ya da su + 2 et suyu tableti
1 tutam tarçın
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı limon suyu (pilavın daha beyaz olmasını sağlar)
2 kesme şeker (bu da.)
Yapılışı:
Tereyağını kızdırıp kestane ve kuş üzümlerini üzümler şişene kadar kavurun.
Yıkanmış pirinçleri de ilave edip pirinçler beyazlaşana kadar kavurmaya devam edin.
3 su bardağı su ve et suyu tabletlerini ekleyin, limon suyu, kesme şeker, tuz, karabiber ve tarçın ilave edip karıştırın.
Ateşi kısın ve kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar kapağı açmadan pişirin.
Tencerede hiç su kalmadığında ateşi kapatın ve karıştırmadan üzerine havlu kağıt serip kapağı kapalı olarak 10 dakika demlendirin. Böylece pilav tane tane olacaktır.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder