Malzemeler:
7 - 8 adet yufka
1 kg ıspanak
250 gr. beyaz peynir
2 kuru soğan
Tuz, karabiber, kimyon
2 yumurta
2 küçük kutu hazır krema (200×2 gr.)
2 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle böreğin iç malzemesini hazırlamak için ıspanakları yıkayıp doğrayın. Soğanları ince ince kıyın. 1 çay bardağı zeytinyağını derin bir tavada kızdırıp soğanları yumuşayana kadar kavurun. Ispanakları da ilave edip hacimleri küçülene ve yumuşayana kadar soteleyin. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edip ateşi kapatın ve küçük küpler halinde kestiğiniz beyaz peyniri ilave edip karıştırın.
Böreğin harcını hazırlamak için krema, 1 çay bardağı zeytinyağı ve yumurtaları tel çırpıcı ile karıştırın.
Tepsinizi yağlayın ve fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Her bir yufkayı teker teker düz bir zemine alıp birer kepçe kremalı harçtan üzerine döküp fırçayla yayın. Yufkaların en alt kısmına bir bir şerit halinde ıspanaklı harçtan yerleştirin. Kenarlarını içe doğru kıvırarak tepsinizin boyutlarına uygun rulolar halinde sararak aralarında boşluk kalmayacak şekilde resimde görüldüğü gibi tepsiye yerleştirin. Kalan kremalı harcı böreğin üzerine gezdirin.
Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Tepside ılıtıp dilimleyerek servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder