Malzemeler:
1 paket taze mantar (temizlenip küp küp doğranmış)
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 dolu yemek kaşığı un
2 litre et suyu (10 su bardağı) ya da su + 2 et suyu tableti
1 su bardağı süt
100 ml. hazır krema
Tuz, karabiber, kekik, fesleğen (varsa çekilmiş tane karabiber kullanın, çok güzel oluyor.)
Yapılışı:
Doğradığınız mantarları limon suyunda 10 dakika bekletin. Tereyağını kızdırıp unu kavurun. Un koyu bir kıvam aldığında limon suyu ve mantarları birlikte ilave edip bir süre daha kavurmaya devam edin. 5 dakika kadar kavurduktan sonra suyu ve tabletleri ilave edin. Kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra süt ve kremayı ekleyin ve ateşi biraz kısıp karıştırarak 5 dakika kadar pişirin. Tuz, karabiber, kekik ve fesleğen ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Çorbadaki mantarlardan bir miktar ayırıp çorbayı el blenderından geçirin ve ayırdığınız mantarları tekrar tencereye ekleyin. Üzerine isterseniz pulbiber serpip sıcak servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder