Sarımsaklı Beşamel Soslu Balık

Malzemeler

- 1 adet iri kefal balığı (balıkçıdan temizlemesini isteyin bence).
- Kızartmak için un ve sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 5-6 diş ezilmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz

Yapılışı

- Balığı aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi dilimleyerek una bulayın ve kızgın sıvıyağda kızartın.

- Kızartma yağından 3 yemek kaşığı kadar başka bir tavaya alın ve 3 yemek kaşığı unu yağda kavurun. İçine ezilmiş sarımsakları da ekleyerek kavurduktan sonra 2 su bardağı su ve tuz ekleyerek kaynatın.

- Elde ettiğiniz bu sosu kızarmış balıkların üzerine dökerek ısıya dayanıklı bir kapta balıklarla birlikte kaynatın, sos hafif çekilip yoğunlaşmaya başladığında ocaktan alıp sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers