Malzemeler
- 1 adet iri kefal balığı (balıkçıdan temizlemesini isteyin bence).
- Kızartmak için un ve sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 5-6 diş ezilmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz
Yapılışı
- Balığı aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi dilimleyerek una bulayın ve kızgın sıvıyağda kızartın.
- Kızartma yağından 3 yemek kaşığı kadar başka bir tavaya alın ve 3 yemek kaşığı unu yağda kavurun. İçine ezilmiş sarımsakları da ekleyerek kavurduktan sonra 2 su bardağı su ve tuz ekleyerek kaynatın.
- Elde ettiğiniz bu sosu kızarmış balıkların üzerine dökerek ısıya dayanıklı bir kapta balıklarla birlikte kaynatın, sos hafif çekilip yoğunlaşmaya başladığında ocaktan alıp sıcak servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder