Biftek marengo

Mutfak: Amerikan

Süre: 30 dk

MALZEMELER

Sigir filetosu (1 cm seritler halinde kesilmis) 1.2 kg

Bitkisel yag 50 ml

Sogan 150 gr

Sarmisak

Tuz

Karabiber

Sigir eti suyu 500 ml

Kirmizi sarap 100 ml

Hazir et sosu 25 ml

Domates püresi 25 gr

Dilimlenmis mantar 360 gr

Misir unu 30 gr

Taze krema 100 gr

Amerikan pirinci 500 gr

YAPILIŞ TARİFİ

Biftek filetosu seritlerini yagda kavurun. Kiyilmis soganlari ilave edin ve yari seffaf olana kadar kizartin. Kiyilmis sarmisak, tuz ve biber ilave edin. Kirmizi sarap, et suyu, et sosu ve domates püresi ilave edin. Kaynatin ve orta ateste pisirin. Mantarlari ilave edin. Misir unuyla koyulastirin ve taze krema ilave edin. Pirinci tuzlu suda pisirin ve biftekle birlikte servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers