Malzeme:
2 çorba kaşıgı tereyagı
1 su bardagı su
bir tutam tuz
8 çorba kaşıgı un
3 adet yumurta
İçi için:
150 gr çilek
200 gr krema
4 çorba kaşıgı pudra şekeri
1 paket vanilya
Üzeri için:
pudra şekeri
2-3 dal nane
Yapılışı:
Tereyagı, su ve tuz bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca sürekli karıştırarak unu ilave edin. 5 dk pişrip ocaktan alın. Top haline gelen hamuru sogutun. İçine yumurtaları birer birer kırın. Hamuru sıkma torbasına alın. Yağlı kagıt serpilmiş bir tepsiye küçük parçalar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp sogumaya bırakın. Dğer taraftan içi için, kremayı geniş bir kaba alın. Üzerine pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın. Daha sonra bir krema torbası alın. Çilekleri dilimleyin. Profiterol hamurlarını tamamen ayırmadan ortadan ikiye kesin. Uclarına hazırladıgınız kremadan sıkın. Çilek yerleştirin. Servis tabagına alın ve pudra şekerini serpin. Nane yaprakları ile süsleyrek servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder