ÇİLEKLİ PROFİTEROL

Malzeme:

2 çorba kaşıgı tereyagı

1 su bardagı su

bir tutam tuz

8 çorba kaşıgı un

3 adet yumurta

İçi için:

150 gr çilek

200 gr krema

4 çorba kaşıgı pudra şekeri

1 paket vanilya

Üzeri için:

pudra şekeri

2-3 dal nane

Yapılışı:

Tereyagı, su ve tuz bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca sürekli karıştırarak unu ilave edin. 5 dk pişrip ocaktan alın. Top haline gelen hamuru sogutun. İçine yumurtaları birer birer kırın. Hamuru sıkma torbasına alın. Yağlı kagıt serpilmiş bir tepsiye küçük parçalar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp sogumaya bırakın. Dğer taraftan içi için, kremayı geniş bir kaba alın. Üzerine pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın. Daha sonra bir krema torbası alın. Çilekleri dilimleyin. Profiterol hamurlarını tamamen ayırmadan ortadan ikiye kesin. Uclarına hazırladıgınız kremadan sıkın. Çilek yerleştirin. Servis tabagına alın ve pudra şekerini serpin. Nane yaprakları ile süsleyrek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers