Malzeme:
1/2 ekmek kadayıfı
1 kg toz şeker
1 lt. vişen kompostusu
2 su bardagı su
1 demet taze nane
Yapılışı:
Ekmek kadayıfını ılık su ile ıslatılıp yarım saat bekletilir. Yumuşayınca kevgire alıp elle bastırılarak fazla suyu alınır. Vişne kompostuosu taneleriyle birlikte tencereye boşaltılır. Üstüne su ve şeker ilave edilip kaynatılır. Ekmek kadayıfı tepsiye alınır. Üstüne vişne şerbeti taneleriyle dökülüp, kısık ateşte arada bir çevrilerek şerbeti çekene kadar pişirilir. Soğuyunca taze nane yapraklarıyla servis yapılır.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder