Dana Pikatasi Savora

Mutfak: Fransiz

Süre: 20 dk

MALZEMELER

4 kisilik

16 parça dana eti

bir tutam karabiber

tuz

2 kahve fincani rafine yagi

2 kahve fincani beyaz sarap

1 çay kasigi toz hardal

2 tatli kasigi tereyagi

4 çorba kasigi un

YAPILIŞ TARİFİ

Etleri biçak sirti kalinliginda dövüp, tuzlayin ve biberleyin. Sonra hafif una bulayin. Bir tavaya rafine yagini koyup kizdirin etleri ilave edin. Birer ikiser dakika alt üst kizartip bir servis tabagina çikartin. Tavadaki yagi döküp beyaz sarabi ilave edin. Bir dakika kaynatip atesten alin, hardali ve tereyagini karistirarak ilave edip etlerin üzerine döküp servis edin. Yaninda garnitür olarak tereyagli eriste verin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers