Etli Güvec

Mutfak: Türk

Süre: 60dk

MALZEMELER

300 gr kusbasi koyun eti

2 orta boy sogan

2 orta boy patlican

2 orta boy kabak

Iki avuç taze fasulye

Bir avuç taze bamya

4 adet yesilbiber

1/2 bardak sivi yag

3 orta boy domates

2 yemek kasigi margarin veya tereyagi

YAPILIŞ TARİFİ

Kusbasi dogranmis etleri, kiyilmis sogan ve 2 kasik yagla atese koyun.Arada karistirara kisik ateste suyunu çekene dek pisirin. Patlicanlari alacali soyun,
bir parmak uzunlugunda kesin ve üzerine biraz tuz serperek bekletin. Sonra da yikayip kurulayin ve kizgin yaga atarak açik pembe kizartin. Kabaklarin
kabuklarini kaziyip yikayin, yarim parmak uzunlugunda dograyin. Fasulyeleri tuzlu sicak suya atarak 10 dk bugulayin. Bamyalari yikayin ve tepelerini koni biçiminde
kesip ayiklayin.8-10 kisilik bir güvece et ve sebzeleri karisik olarak yerlestirin. Üzerine patlicanlari, dogranmis domates ve biberleri koyun. Yeterince tuz, 1,5 bardak su katip üzeri kapali olarak kisik ateste hafif pistikten sonra biraz da firinda pisirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers