Malzemeler
- 1 kg. antrikot (aslında bu yemek bonfile kullanılarak da yapılabilir antrikot çok daha yumuşak ve lezzetli olur)
- 5-6 diş ezilmiş sarımsak
- 1 paket taze mantar
- Tuz, karabiber, kimyon
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 orta boy domates
- 5 - 6 adet tatlı yeşil biber
Yapılışı
- Dilimlenmiş antrikotların fazla yağlarını temizleyin.
- Derin bir tavada sıvıyağı kızdırıp ince kıydığınız soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun. Pembeleşince mantarları ve soyulup küp doğranmış domatesleri de ekleyip suyunu hafif çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Dilimlenmiş antrikotları da tavaya alarak, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip 1 çay bardağı su ilavesiyle hafifçe kızarana kadar kısık ateşte pişirin.
- Pişen etleri fırın tepsisine ya da kabına dizip üzerine tavada kalan mantarlı karışımı dökün.
- Çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş biberlerle süsleyerek 200 dereceli fırında biberlerin üzeri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder