Malzemeler:
6 adet tavuk göğsü (kuşbaşı iriliğinde doğranmış)
1-2 adet patlıcan
150 gr. hellim peyniri (daha az ya da fazla olabilir duruma göre)
4-5 adet yeşil biber
Marine karışımı için
1 yemek kaşığı ketçap,
1 yemek kaşığı mayonez,
2-3 diş ezilmiş sarımsak,
1 yemek kaşığı hardal,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 çay bardağı süt,
miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabileceğiniz tuz, karabiber, kekik, kimyon, pulbiber ve arzuya göre 1 çay kaşığı toz şeker.
Yapılışı:
Kuşbaşı iriliğinde doğradığınız tavukları marine karışımına bulayıp güzelce karıştırın. En az 30 dakika bekletin.
Bu arada hellim peynirlerini iri küpler halinde doğrayın, patlıcanları şeritli soyıp yıkayın ve yine iri küpler halinde kesin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp uygun büyüklükte dilimleyin.
Peynirleri yağsız teflon tavada çevirerek hafifçe kızartın.
Tavukları marineden alıp (kapta kalan sosu atmayın.) şişlere bir parça tavuk, bir parça kızarmış peynir, bir parça tavuk, bir parça patlıcan, yine tavuk ve biber olmak üzere dizin.
Şişleri bir fırın tepsisine dizin ve kapta kalan marine sosunu üzerine gezdirin. İsterseniz bu aşamada üzerine ince kıyılmış soğan ve kabuksuz dilimlenmiş domatesler ve limon dilimleri yerleştirebilirsiniz. Farklı bir tat ve koku verir limon.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında tavuklar iyice kızarana kadar pişirin. Bu arada patlıcanlar ve biberler de kızarmış olacak. Peynirler zaten kızarmıştı, sorun yok. İsterseniz pilav, isterseniz de tereyağlı ya da soslu makarna eşliğinde servis yapabilirsiniz.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder