Ihlamur Çayı Püf Noktası İle

Soğuk kış günlerinde sıkça tüketilen ve bir çok hastalığa iyi geldiği bilinen ıhlamurun, gribal enfeksiyonların tedavisinde de etkili olduğu bildirildi.

Türkiye'de bolca yetişen ıhlamur, özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla artan grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarında ilaçlı tedaviye yardımcı olarak kullanılan şifalı bitkilerin başında geliyor. Aktar Yusuf, çiçek, yaprak, kabuk ve ağacından faydalanılan ıhlamurun bir çok hastalığa iyi geldiğini belirterek, kurutulmuş ıhlamur yapraklarının çiçekleriyle birlikte kaynatılarak hazırlanan hoş kokulu çayın, limonla birlikte içildiğinde grip ve soğuk algınlığının daha kısa sürede atlatıldığını söyledi.

İçinde barındırdığı uçucu yağ, tanen, şeker, C ve P vitamini, reçine ve enzimlerle sinirleri yatıştırıcı, öksürük giderici, damar tıkanıklığı, hazımsızlık giderici, idrar söktürücü, terletici, yatıştırıcı ve göğüs yumuşatıcı özelliklerine de sahip olduğunu belirten Çetin, "Kış aylarında aktar dükkanlarında en çok ıhlamur satılıyor. Ihlamur yüzyıllardan beri grip ve soğuk algınlığının tedavisinde kullanıldığından insanlar özellikle kış aylarında ıhlamuru mutfaklarından eksik etmiyor" dedi.

Püf Noktası

Ihlamur demlerken , ıhlamurunuza aroma verebilmek için demliğin içine bir küçük çubuk tarçın, 1-2 adet karanfil ve bir miktar elma kabuğu koyun. Ayrıca ıhlamuru çay gibi demlemeyin. Ihlamur ve bu malzemeleri bir çaydanlık içine koyun ve üzerine sadece sıcak su ekleyin ve 5 dakika sonra servis yapın.

Ihlamuru çay gibi uzun süre demlemenin sağlık açısından zararlı olduğu bu uzun demleme süresi içinde ıhlamurun içinde zararlı maddeler oluştuğu ve hatta kanserojen maddeler olduğu söyleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers