Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk
MALZEMELER
2 su bardagi un,
2 su bardagi süt,
2 adet yumurta,
1 çay kasigi tuz,
1 çay bardagi siviyag,
500 gr. ispanak yapragi,
2 adet sogan,
Tuz, karabiber,
300 gr. yogurt,
2 dis sarmisak.
YAPILIŞ TARİFİ
Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çirpilir. Tavaya 1 yemek kasigi siviyag konur ve kizdirilir. Bir kepçe sivi hamurdan tavaya dökülür. Her iki tarafi kizartilir. Ispanaklar dogranip, yikanir. Üzerinden kaynar su geçirilir. Sogan ince dogranip, 2-3 yemek kasigi sivi yagda kavrulur. Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pisirilir. Tuz, karabiber eklenir. Her akitmanin içine yeteri kadar ispanak konup, rulo biçiminde sarilir. Yogurt sarmisakla karistirilip, akitmalarin üzerine gezdirilip, servis yapilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder