Malzeme:
50 gr tereyag
4 çorba kaşıgı esmerşeker
2 çorba kaşıgı bal
25 gr. file badem
2 çorba kaşıgı kıyılmış kayısı
2 çorba kaşıgı kuşüzümü
1 çorba kaşıgı kıyılmış portakal kabugu
Yapılışı:
Tereyağı esmer şeker ve balı küçük bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kısık ateşte yağ eritip kıvamlı hale gelinceye kadar ısıtın. Ocaktan alıp çikolata hariç kalan malzemeyi üzerine ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımdan bir kaşık alıp tepsiye dökün. Kaşığın tersi ile üzerine bastırıp 5 cm çapında bir daire haline getirin. Kalın karışımı da aynı şeklide tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirin. Fırından alıp tepside soğumaya bırakın. Diğer taraftan benmari usulü çikolatayı eritin. Soğuyan kurabiyelerin yarısına fırça yardımıyla çikolatayı sürün. Donduktan sonra servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder