KAYISILI ÇITIR KURABİYE

Malzeme:

50 gr tereyag

4 çorba kaşıgı esmerşeker

2 çorba kaşıgı bal

25 gr. file badem

2 çorba kaşıgı kıyılmış kayısı

2 çorba kaşıgı kuşüzümü

1 çorba kaşıgı kıyılmış portakal kabugu

Yapılışı:

Tereyağı esmer şeker ve balı küçük bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kısık ateşte yağ eritip kıvamlı hale gelinceye kadar ısıtın. Ocaktan alıp çikolata hariç kalan malzemeyi üzerine ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımdan bir kaşık alıp tepsiye dökün. Kaşığın tersi ile üzerine bastırıp 5 cm çapında bir daire haline getirin. Kalın karışımı da aynı şeklide tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirin. Fırından alıp tepside soğumaya bırakın. Diğer taraftan benmari usulü çikolatayı eritin. Soğuyan kurabiyelerin yarısına fırça yardımıyla çikolatayı sürün. Donduktan sonra servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers