Koyun Kol Sarma

Mutfak: Türk

Süre: 40 dk

MALZEMELER

Koyun kol eti (kemiksiz) 1500 gram

Tuz 3 tatli kasigi 18 gram

Kara Biber 3 tatli kasigi 6 gram

Havuç 2 büyük boy 200 gram

Su (sicak) 1 su bardagi 200 gram

Salça 1 1/2 yemek kasigi 15 gram

Yogurt 1 1/2 yemek kasigi 15 gram

YAPILIŞ TARİFİ

Eti bütün kol olarak al. Temiz olmayan yerlerini ayir, zedelemeden kemigi Çikar, düzgün sekilde yay. Üzerine tuz, kara biber serp. Havuçlari yika,10 dakika hasla, etin ortasina, boyuna yan yana diz. Sikistirarak rulo yap. Yan kenarlari içine sok, açik yerleri çuvaldiza ip geçirerek dik. Ruloyu kalan iple siki siki sar. Iyi kapanan bir tencereye yerlestir, suyu koy,kapagi kapat, kenarlardan buhar çikarmaya baslayinca atesi kis, iki saat pisir. Tencerenin kapagi iyi kapanmiyorsa kenarlarina hamur sivayarak buhar kaybini önle. Sarmayi tencereden al, tepsiye koy. Salçayi, yogurtla karistir, etin üzerine sür, önceden isitilmis, orta sicakliktaki firinda 5-10 dakika kizart. Dilimleyerek servis yap.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers