Malzemeler
-2 yemek kaşığı tereyağ,
-2 yemek kaşığı un,
-6 domates,
-2 yemek kaşığı domates salçası,
-5 su bardağı su
-1 su bardağı süt
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-3 yemek kaşığı Barbekü sos (köz tadı için)(ya da daha fazla zafmete katlanmaya hazırsanız 2-3 adet kırmızı biberi iyice közleyip kabuklarını soyun),
-üzeri için kaşar rendesi.
Yapılışı
domatesleri soyup doğrayın. rendelemekten ziyade doğrayıp, pişerken el blenderı ile parçalamanızı tavsiye ederim. tereyağı orta ateşte eritin ama rengi kararmaya başlayıncaya kadar. sonra unu ilave edip kavurun. ardından salçayı ekleyin biraz daha kavurun. hazırladığınız domatesi ekleyin. sütü, kaynamış 5 bardak suyu, şekeri, tuzu, barbekü sos (ya da közlenmiş biberleri) ekleyin. el blenderı ile iyice parçalayın. çorbada parçacık kalmasın. süzgeç kullanmayın. kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha pişirmeye devam edin. servis esnasında kaşar rendelerini üzerine ekleyin.
çorbadaki barbekü sosu köz biberle uğraşmak istemeyenler için tavsiye ettim. aslında köz biber daha iyi olur.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder