Güveçte Mezgit


Malzemeler

8-10 adet mezgit balığı filetosu
Tuz, Tane karabiber
3-4 adet orta boy domates
4 çorba kaşığı zeytin yağı1 adet ince kıyılmış orta boy soğan
2 diş ince kıyılmış sarımsak
1 adet defneyaprağı

Yapılışı

Mezgit filetolarını tuzla ve tane karabiberle terbiyeleyelim. Filetoları rulo gibi sarıp bekletelim. 4 çorba kaşığı zeytin yağını bir tavaya koyup kızdıralım.İçine ince kıyılmış soğan, sarımsak ve defneyaprağını atıp çevirelim. Küp şeklinde doğradığımız domatesi ilave edelim. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Domateslerin çekirdekli kısımlarını çıkararak doğrar ve malzemeye ilave edersek, daha lezzetli olur.

Hazırladığımız mezgit filetolarını, uç kısımları alta gelecek şekilde güveç kabına dizerek yerleştirelim. Domatesli , soğanlı, sarımsaklı ve defne yapraklı harcı üzerine dökelim. Güvecin ağzını sıkıca bir kapak veya, alüminyum folyo ile kaplayıp kısık ateşte 15 – 20 dakika kadar pişirelim. Pişen mezgit güvecini sıcak olarak servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers