Limonlu&Curryli Tavuk

Malzemeler:

* 6 adet iri parçalara kesilmiş tavuk göğüs
* 1-2 su bardağı un
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı süt
* 1 limon kabuğu rendesi
* 1 yemek kaşığı curry
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* 1 tutam kimyon

Yapılışı:

* Tavukları una bulayıp 15 dakika bekletin.

* Bir kapta zeytinyağı, limon kabuğu rendesi, curry, süt, tuz, kimyon, karabiber ve pulbiberi karıştırın.

* Fazla ununu aldığınız tavukları karışıma bulayıp 1 saat kadar bekletin.

* Yağsız tavaya alıp çevirerek her tarafını güzelce kızartın.

Dışı hafif çıtır, içi ise inanılmaz yumuşak ve bir o kadar da lezzetli oluyor. İstemezseniz limon kabuğu eklemeyebilirsiniz. Ben limon tadını seviyorum tavuk yemeklerinde. Gerçekten, süt sebebiyle tavuk inanılmaz yumuşak oluyor, un sebebiyle de dışında çok güzel bir çıtırlık oluşuyor. Curry ise zaten biliyorsunuz tavuğa çok yakışan bir baharat. Yanında sade pilav ve havuç salatası ile servis yapabilirsiniz, çok ama çok güzel bir akşam yemeği olur

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers