Malzemeler:
* 6 adet iri parçalara kesilmiş tavuk göğüs
* 1-2 su bardağı un
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı süt
* 1 limon kabuğu rendesi
* 1 yemek kaşığı curry
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* 1 tutam kimyon
Yapılışı:
* Tavukları una bulayıp 15 dakika bekletin.
* Bir kapta zeytinyağı, limon kabuğu rendesi, curry, süt, tuz, kimyon, karabiber ve pulbiberi karıştırın.
* Fazla ununu aldığınız tavukları karışıma bulayıp 1 saat kadar bekletin.
* Yağsız tavaya alıp çevirerek her tarafını güzelce kızartın.
Dışı hafif çıtır, içi ise inanılmaz yumuşak ve bir o kadar da lezzetli oluyor. İstemezseniz limon kabuğu eklemeyebilirsiniz. Ben limon tadını seviyorum tavuk yemeklerinde. Gerçekten, süt sebebiyle tavuk inanılmaz yumuşak oluyor, un sebebiyle de dışında çok güzel bir çıtırlık oluşuyor. Curry ise zaten biliyorsunuz tavuğa çok yakışan bir baharat. Yanında sade pilav ve havuç salatası ile servis yapabilirsiniz, çok ama çok güzel bir akşam yemeği olur
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder