Krema Soslu Mezgit Buğulama

Malzemeler:

1/2 kg. mezgit fileto (ya da sıkı ve beyaz etli ba$ka bir balık filetosu olabilir.)
Arzuya göre 250 gr. temizlenmiş karides (dondurulmu$ olabilir)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 küçük boy çok ince kıyılmış kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı su
3 adet defne yaprağı
2 kesme şeker
1 yemek kaşığı kuru nane ya da ince kıyılmış taze nane
1 küçük demet ince kıyılmış maydonoz ya da dereotu
1 limonun suyu
Tuz, karabiber
Arzuya höre 1 türk kahvesi fincanı sek beyaz şarap

Sosu için:

1 küçük kutu (200 ml.) hazır krema
1 tatlı kaşığı toz şeker
3-4 diş ezilmiş sarımsak
Tuz, karabiber, kuru nane ve arzuya göre pulbiber

Yapılışı:

Öncelikle balık filetolarını yıkayıp kurulayın, karidesleri çözdürün. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp ince kıyılmış soğanları ilave edin. Soğanlar yumuşayınca unu ekleyip kavurun.

Tencereye 2 su bardağı su, defne yaprağı, limon suyu ve isterseniz beyaz şarabı ekleyip kaynatın.

Kaynayan karışıma balıkları ve isterseniz karidesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve kesme şekerleri ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika balıklar beyazlaşıp dirileşinceye kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Ateşten almadan birkaç dakika önce ince kıyılmış taze nane ve dereotlarını ekleyip karıştırın.

Bu arada bir sos tenceresinde kremayı ısıtın, tuz, karabiber, şeker ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın ve servise kadar sıcak tutun.
Balıkları servis tabağına delikli kevgirle alın ve üzerlerine sıcak krema sosunu gezdirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers