Fırında Mozzarella&Parmesan Peynirli Köfte

Malzemeler:

* 1 kg kıyma
* 2 su bardağı galeta unu
* 2 büyük rendelenmiş kuru soğan
* 2-3 diş ezilmiş sarımsak
* 1 çay bardağı parmesan peyniri rendesi ya da tozu
* 1 yumurta
* 1/2 demet ince kıyılmış maydonoz
* 1/2 demet ince kıyılmış taze fesleğen
* 3 - 4 adet domates
* 1-2 yeşil biber
* Yumurta şeklinde satılan mozzarella peyniri
* 1 su bardağı su
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Kekik, kuru fesleğen
* Arzuya göre 2 adet defne yaprağı
* Köfteleri kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

* Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı galeta unu, yumurta, kıyılmış maydonoz, fesleğen ve parmesan peynirini bir kapta karıştırıp yoğurarak köfte harcını hazırlayın.

* Hazırladığınız harçtan parçalar koparıp burger köfte büyüklüğünde yuvarlak yassı köfteler elde edin. Köfteleri kalan galeta ununa bulayıp buzdolabında 15-20 dakika bekletin.

* Köftelerin her iki tarafını da az sıvı yağda çok pişirmeden kızartıp bir fırın tepsisine dizin.

* Domatesleri halka halka dilimleyip iç kısmındaki çekirdekleri çıkarın ve içi boş daireler oluşturun.

* Köftelerin her birinin üzerine bu domateslerden birer tane yerleştirin, üzerlerine de halka halka kestiğiniz mozzarella dilimlerini koyun.

* Tepsiye ince şeritler halinde kestiğiniz yeşile biberleri köftelerin arasına dizin. Defne yapraklarını da ekleyin.

* Salçayı suda eritip köftelerin üzerine dökün, zeytinyağını da ilave edip üzerlerine kekik ve kuru fesleğen serpin.

* 200 dereceli fırında peynirler eriyene kadar pişirip sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers