Papaya sosuyla gevrek karides

Malzemeler:

10 adet orta boy karides,
10 adet taze soğan,
10 adet gül yaprağı,
2 yemek kaşığı zencefil,
2 yemek kaşığı kişniş,
2 yemek kaşığı soya sosu,
bir limonun suyu,
4 diş sarımsak.

Sosun hazırlanışı:

10 gr un, 90 gram nişasta, 200 gram kırık buzu karıştırarak Tempura sosunu hazırlayın, serin bir yerde bekletin. 1 adet papaya, 1 adet küçük kırmızı soğan, 2 dal taze kişniş, 1 adet yeşil misket limonu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir diş sarımsak ile papaya sosu hazırlayın: Papayaları temizledikten sonra tavla zarı şeklinde doğrayın. İçine taze kişniş yaprakları, limon suyu, minik doğranmış kırmızı soğan, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve acı sosu ilave edip iyice karıştırın.

Yapılışı:

Karidesleri temizleyip sarımsak, zencefil, kişniş, soya sosu ve limon suyu ile marine edin. Karidesleri çöp şişlerin uç kısmına uzunlamasına geçirin. Sonra onları, soğanları ve gül yapraklarını, hazırlamış olduğunuz Tempura sosa bulayıp derin yağda iyice gevrek olana kadar kızartın. Daha sonra pir peçete üzerine çıkartıp fazla yağını alın. Papaya sosu, soya sosu ve misket limon ile servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers