Domatesli peynirli Girit tabagı

Girit kabağı şekil olarak sakız kabağına benzeyen dış yüzeyleri koyu yeşil renkli bir yaz sebzesi. Bu yemek için 2-3 cm çapında ve 10-12 cm uzunluğunda körpe Girit kabakları seçilmeli.

Malzemeler: (6-8 kişilik)

1 kg Girit kabağı.
4 adet domates (yaklaşık 500 gr),
300 gr tulum peyniri,
4 diş sarmısak,
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 çay bardağı su, tuz.

Hazırlanışı:

.Kabakların iki ucunu kesip attıktan sonra bol suyla yıkayın. Daha sonra, peynir dilimlerini yerleştirebilmek için ortalarına uzunlamasına derin bir yarık açın. Bu işlemi keskin bir bıçakla yaparken kabağın bölünüp dağılmamasına dikkat edin.

.Yıkadığınız domatesleri kabuklarını soyduktan sonra yaklaşık 1’er cm’lik küpler halinde doğrayın. Sarmısakların alt ve üst kısımlarını kesip kabuklarını soyun.

.Tulum peynirini kabaklarda açtığınız yarıklara yerleşebilecek boyutlarda (4-5 mm kalınlığında, 2-3 cm eninde ve 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde) dilimleyin. Hazırladığınız peynir dilimlerini yerleştirdikten sonra kabakları tepsiye dizin.

.Doğranmış domatesleri kabakların üzerine yayın. 4 diş sarmısağı bütün halinde domateslerin üzerine koyun. Son olarak bir çay bardağı zeytinyağını, kabakları örtecek kadar suyu ve peynirin tuzunu da dikkate alarak, gerekli miktarda tuzu ekleyin. Tepsiyi 200 dereceye ayarlı fırına verip 25-30 dakika pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra dilerseniz sarmısakları yemeğin içinden çıkarıp atın. Yemeğinizi soğuduktan sonra servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers