Asma filizi turşusu

Eski Yunanlılar ve Romalılar, sirkeyi olduğu kadar kişniş, adaçayı, defne gibi hoş kokulu bitki tohumlarıyla karıştırılmış mayhoş sirkeleri çok severmiş. Hatta bazı sebze ve meyveleri sirke içinde saklarlarmış. Kuzey Yunanistan ve Trakya'da en bilinen turşular, lahana, kırmızı tatlı biber ve patlıcandan yapılanlardır. Kuzey Yunanistan'da her evde bulanan lahana turşusu, çiğ halde, ince kıyılıp, bukova ile tatlandırılarak, salata gibi yenir.

Malzemeler:

Yarım kilo asma yaprağı filizi
3 su bardağı beyaz şaraptan yapılan sirke
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze sarmısak
1 tatlı kaşığı rezene
1 çorba kaşığı şeker
Kalın tuz
Sızma zeytinyağı

Asma filizi turşusu Tarifi:

.Asma yaprağı filizlerini yıkayıp, iyice süzün. yaklaşık 10 dakika bol tuzlu suda haşlayın. Kevgirle çıkarıp, süzün.

.Paslanmaz çelik tencerede, sirkeyle şekeri ısıtın, karıştırın, saplarını, sarmısakları ekleyin. Karışımı soğumaya bırakın.

.Asma yaprağı filizlerini kavanozlara koyup, sarmısak, rezene ve taze sarmısak saplarını eşit olarak paylaştırın. Kavanozlara biraz zeytinyağı koyun. Üç hafta içinde yemeye hazır hale gelen turşu, serin bir yerde bir yıl saklanabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers