Parmesan Peynirli Dana Eti

Mutfak: Türk

Süre: 90dk

MALZEMELER

4 parça dana pirzolasi

4 yemek kasigi zeytinyagi

Ince ince dogranmis 1 küçük kirmizi biber

1 orta boy kiyilmis sogan

1 ince dogranmis kereviz kökü

1 çay kasigi sarmisak Sosu

250 ml. tavuk suyu 1 yumurta

1 yemek kasigi domates salçasi

1/2 kg. soyulmus domates

1 çay kasigi toz seker

1/4 bardak Un

2/3 bardak dolusu ufalanmis bayat ekmek

2 yemek kasigi tereyagi

1,5 bardak dolusu Mozzarella peyniri

2/3 bardak rendelenmis Parmesan peyniri

Maydonoz,

tuz,

karabiber,

YAPILIŞ TARİFİ

Arasina yagli kagit koydugunuz etleri tokmakla döverek inceltin. Zeytinyagini kizdirip kirmizi biberi, sogani, kerevizi ve sarmisagi karistirarak kavurun. Suyuyla birilikte domatesi, tavuk suyunu, domates salçasini, maydonozu, toz sekeri, kuru reyhani, tuz ve karabiberi ekleyin. Kapagini kapatip ara sira karistirarak domates
sosunuz koyulasana kadar pisirin. Yumurtayi çirpin. Pirzolalari önce una, sonra yumurtaya ardindan ufalanmis ekmege batirip tereyaginda bifteklerinizin her iki yüzü de esmerlesene kadar kizartin. Firini 170°C'de isitin. Tepsiye dizdiginiz bifteklere mozzarella peyniri serpin. Domates sosunu kasikla üzerine yayip en üste Parmesan peynirini serpin. Kalan 1 yemek kasigi zeytinyagini bifteklerinizin üzerinde gezdirin. Et yumusayip peynirler altin rengini alana dek 25 dk. pisirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers