Mutfak: Türk
Süre: 90dk
MALZEMELER
4 parça dana pirzolasi
4 yemek kasigi zeytinyagi
Ince ince dogranmis 1 küçük kirmizi biber
1 orta boy kiyilmis sogan
1 ince dogranmis kereviz kökü
1 çay kasigi sarmisak Sosu
250 ml. tavuk suyu 1 yumurta
1 yemek kasigi domates salçasi
1/2 kg. soyulmus domates
1 çay kasigi toz seker
1/4 bardak Un
2/3 bardak dolusu ufalanmis bayat ekmek
2 yemek kasigi tereyagi
1,5 bardak dolusu Mozzarella peyniri
2/3 bardak rendelenmis Parmesan peyniri
Maydonoz,
tuz,
karabiber,
YAPILIŞ TARİFİ
Arasina yagli kagit koydugunuz etleri tokmakla döverek inceltin. Zeytinyagini kizdirip kirmizi biberi, sogani, kerevizi ve sarmisagi karistirarak kavurun. Suyuyla birilikte domatesi, tavuk suyunu, domates salçasini, maydonozu, toz sekeri, kuru reyhani, tuz ve karabiberi ekleyin. Kapagini kapatip ara sira karistirarak domates
sosunuz koyulasana kadar pisirin. Yumurtayi çirpin. Pirzolalari önce una, sonra yumurtaya ardindan ufalanmis ekmege batirip tereyaginda bifteklerinizin her iki yüzü de esmerlesene kadar kizartin. Firini 170°C'de isitin. Tepsiye dizdiginiz bifteklere mozzarella peyniri serpin. Domates sosunu kasikla üzerine yayip en üste Parmesan peynirini serpin. Kalan 1 yemek kasigi zeytinyagini bifteklerinizin üzerinde gezdirin. Et yumusayip peynirler altin rengini alana dek 25 dk. pisirin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder