Peynirli Kek

Malzemeler:

300 gr. beyaz peynir (ufalanmış)
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
3 yumurta (çırpılmış)
1/2 demet ince kıyılmış dereotu ya da maydonoz (alternatif olarak kekik ve pulbiber ya da dilimlenmiş zeytin kullanabilirsiniz.)
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için çörekotu

Yapılışı:

Ufalanmış peynir ve sütü karıştırın. Sıvıyağ ve çırpılmış yumurtaları ilave edip tel çırpıcı ile çırpın.

Dereotu, maydonoz ve tuzu ilave edin. (ya da kekik, pulbiber ve zeytin) Un ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırıp koyu bir kek hamuru elde edin.

Karışımı yağlanmış kek kalıbınıza döküp üzerine çörekotu serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Dilimleyerek ılık ya da soğuk servis yapın. Ben soğuk halini, hatta ertesi günkü halini daha çok sevdim. Kapalı bir kapta 3-4 gün saklayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers