Malzemeler:
1 kg. balkabağı
2 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı muskat
2 kesme şeker
İsteğe bağlı olarak bir tutam kimyon
Yapılışı:
Balkabağını soyup dilimledikten sonra iyice yumuşayana kadar haşlayıp küçük parçalara bölün.
Tencerede tereyağını kızdırıp unu kavurun. İnce kıyılmış soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.
Su, süt ve balkabaklarını ilave edip karıştırın ve kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
Kaynayınca ateşi kısıp çorbayı blenderdan geçirin.
Tuz, karabiber, muskat, şeker ve kimyonu ilave edip kısık ateşte arada karıştırarak 15-20 dakika pişirin.
Dilerseniz servis tabaklarına aldıktan sonra ısıtılmış hazır krema ilavesiyle servis yapabilirsiniz.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder