Malzemeler:
4 su bardağı un
1 paket instant maya
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket Dr. Oetker Premium Vanilya
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı sıcak su
1 kutu hazır krema (soğuk)
1/2 su bardağı kuru sarı üzüm
Yapılışı:
Un, instant maya, pudra şekeri, vanilya ve tuzu bir kapta karıştırın. Sıcak su ve hazır kremayı karıştırıp ılık bir karışım elde edin. Unlu karışıma kremalı su ve ayçiçek yağını ekleyip elinize yapışmayan elastik bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda 30 dakika mayalandırın. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup kuru üzümleri ekleyin ve iyice karışana kadar bir kez daha yoğurun.
Hamura istediğiniz ekmek şeklini verip yağlı kağıt üzerine ya da hafifçe yağlayıp unladığınız kalıba yerleştirin. Bu şekilde 15-20 dakika daha kabarmasını bekleyin. Üzerine fırçayla şekerli süt sürüp önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. (Parmağınızla üzerine hafifçe vurduğunuzda sert olmalı ve tok bir ses çıkarmalıdır. Böyleyse ekmeğiniz pişmiştir.)
Ekmeği fırından alıp tel ızgara üzerine yerleştirin, üzerine elinizle az miktar soğuk su serptikten sonra üzerini örtüp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Not1: Bu ekmeği sade, damla çikolatalı, fındıklı ya da cevizli deneyebilirsiniz. Ceviz ve üzüm de güzel bir ikili olabilir. Damla çikolata ve fındığı da birlikte kullanabilirsiniz. Kuru meyve ya da hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Güzel olabileceğini düşündüğünüz çeşitli malzemelerle farklı ekmekler oluşturabilirsiniz.
Not2: Hazır krema yerine marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz hindistan cevizi sütü de kullanabilirsiniz. Böyle deneyecekseniz, ekmeğe 2 yemek kaşığı hindistan cevizi eklemenizi öneririm. Çok hoş kokulu ve lezzetli bir ekmek olacaktır.
Not3: Bu ekmeği ekmek makinesinde yapmak isterseniz sırasıyla su, krema, ayçiçek yağı, pudra şekeri, vanilya, un, tuz ve instant maya ekleyin, 1 numaralı programda pişirin. Her zamanki gibi kuru malzemenin sıvı malzemeyi tamamen örtmesine dikkat ederek mayayı en üste parmağınızla yaptığınız çukurun içine koyun. Bip sesinden sonra üzüm ya da diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER

0 yorum:
Yorum Gönder