Barbunya Printaniye

Malzemeler

1 kg barbunya

4 adet domates

1 adet patlıcan

3 adet patates

1/3 bardak zeytinyağı

Yarım demet maydanoz

3 diş sarımsak

3 tane yeşil sivri biber

1 tatlı kaşık kekik

1 adet defne

Yeteri kadar tuz karabiber

Yapılışı

Balıkları temizleyip yıkayın. Tüm soyulmuş patlıcan ve patatesleri 1 parmak kalınlıkta yuvarlak dilimlere soğan sarımsak yeşil biber ve 2 domatesi de ufak parçalara doğrayıp fırın tepsisine veya güvece yerleştirin. Kıyılmış maydanoz defne kekik tuz karabiber zeytinyağı ve limonu da ilave edin. Bunların üzerine barbunyayı yarıya kadar gömerek yerleştirin. Orta ısılı bir fırında pişirin. Limon ilavesiyle servise sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers