Malzemeler (2 Kişilik)
8 Adet istavrit
1 Tatlı kaşığı tereyağı
1.5 Çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Sos için :
Çeyrek kutu krema (200 gr lık kutu)
1 Çorba kaşığından az tereyağı
1.5 Çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
1 Adet yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı süt
Maydanoz
Hazırlanışı
* Temizlediğimiz ve bol suda yıkadığımız istavritleri tuz ve limon suyuyla ovup fırın tepsisine dizin.
* Üzerine çok küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağı parçalarını koyun.
* Orta ısılı fırında üzerleri çok hafif pembeleşene dek pişirin.
* Bu arada beyaz sosu hazırlayın.
* Malzemelerin hepsini blendırdan geçirin.
* Teflon bir tencereye aktarın ve sürekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşana dek pişirin.
* Fırında çok az tereyağı ve limon suyuyla pişirdiğimiz istavritlerin üzerine dökerek servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder