Ispanaklı Mantı

Malzemeler:

2 su bardagi un

1 yumurta

1 cay kaşigituz

1/2 su bardagi ilik su

1su bardagi yikanip ayiklanmis kiyilmis ispanak

İç için malzeme:

500 gr kiyma

1 sogan

yarim demet ince kiyilmis maydanoz

1 bircay kasigi tuz

1 cay kasigi karabiber

Sosu icin;

250 gr yogurt

iki dis sarimsak

1 tatli kasigi nane

1 corba kasigi tepeleme tereyagi

1 tatli kasigi kirmizi toz biber

Yapilisi :

Unu cukur bir kaba koyuyoruz ortasını acip yumurtayı kiriyoruz tuzuda koyalim ilik suyu ilave ederek yoguruyoruz. Kulakmemesi yumusakliginda hamur yapalim.. üstüne bir bez ile kapatalim ve 20 dakika bekletelim..

İci icin kıymanin üstüne sogani rendeleyelim maydanoz tuz ve karabiberi ilave edelim.hepsini pisirdikten sonra sogumaya birakalim.

Hamuru üc esit parcaya bölelim masaya bir parca un serpelim ve merdane ile 2 mm kalinliginda acalim.

3 cm'lik kareler seklinde keselim nohut büyüklügünde kıymaları içine koyalim. ucgen bohca şeklinde kapatalim. ve kenarlarini yapıtiralim.

Tencereye 1 lt. su koyalim 1 tatli kasigi tuz ilave edip kaynatalim. Hazirladigimiz mantilari icine atip 10-15 dakika pisirelim.daha sonrada bir su bardagi kiyilmis ispanagimizida koyalim 1-2 dakika sonra ocaktan alip biraz sogumaya birakalim.

Haslanmis mantiari suzekli kepce ile servis tabagina alalim sarimsakli yogurt ilave edelim. Tereyagini eritelim toz biberi ilave edelim kisik ateste bir iki dakika kizartalim mantiların üstüne gezdirelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers