Mutfak: Almanya
MALZEMELER
650 gr. Küçük Patates
300 ml. Et Suyu
Tuz
2 Demet Taze Sogan
1 Adet Yapraklariyle Birlikte Kereviz
2 Adet Sogan
2 Yemek Kasigi Tane Hardal
50 gr Tereyagi
2 Yemek Kasigi Sirke
1 Adet Eksi Kirmizi Elma
3 Yemek Kasigi Limon Suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri kabuklari ile baslayin, soguk suya tutun, sicakken soyup ince ince dilimleyin. Et suyunu kaynatin, dilimlenmis patatesleri içine koyup dagilmayacak sekilde karistirin. Tuz koyup 15 dakika dinlendirin.
Taze soganlari ayiklayin, yesil uçlanni bir kenara ayirip beyaz kisimlarini küçük küçük kesin. Kerevizi incecik dilimleyin, 1 yemek kasigi limon suyu ile karistirin. Yesil yapraklari koparip bir kenara koyun. Soganlari soyup çok ince kiyin. Karabiber degirmeninde 1 yemek kasigi tane hardali ögütün.
Patatesleri susun içinden süzüp çikarin. Sosu saklayin: Tereyagini eritin, sogan, tane hardal ve çekilmis hardali 5 dakika yagda kavurun. Sirke ve et suyunu katin. Patateslerin üzerine düküp kanstirin. 15 dakika sosunu çekmesi için bekletin.
Bu arada elmayi kabuguyla birlikte ince ince dograyip kalan limon suyu ile
karistirin. Elma, kereviz ve soganlari patates salatasina karistirin. Kereviz
yapraklari ve soganin yesil uçlarini üzerine serpip ilik servis yapin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder