Güveç türlüsü

Malzemeler

►3 adet kuru soğan
►200 gram kuzu kuşbaşı
►1 adet patates
►5-6 adet taze fasulye
►1 çay bardağı bamya
►1 adet kabak
►1 adet yeşil biber
►1 adet domates
►Tuz, karabiber, Kırmızı biber 1 kaşık domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası

Yapılışı

Etimizi tencerede haşlayın.Soğanları halka halka doğrayın. Güvecin altına soğanları yerleştirin. Üzerine haşladığınız eti ekleyin. Önce patatesleri, sonra fasulye ve bamyaları koyun. Kabakları da yerleştirin. Domatesleri ve biberleri koyun. 1 kasede domates ve biber salçasını su ile sos haline getirin. Baharatlari içerisine ekleyin. Sosu türlünün üzerine eşit bir şekilde boşaltın. Ocakta 30 dakika pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers