Milföyde biftek

Malzemeler

4 dilim biftek
5 adet milföy
1 bardak doğranmış mantar
2-3 adet yeşil biber
1 su bardağı doğranmış domates
Tuz, karabiber
1 yumurta sarısı
50 gr tereyağı ya da margarin(1 yemek kaşığı)

Hazırlanışı

Biftekleri tavada yağsız olarak, tuz serpip,suyunu çekene kadar pişirin. Bir tavada tereyağında mantarları soteleyin. Biberi doğrayıp ekleyin. Tuz, karabiber ve domatesi ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin. Milföyleri biraz açarak büyütün. Ortalarına 1 dilim biftek, 2 kaşık mantar ekleyip bohça şeklinde sarın. Hamurun birleşme yerini tepsinin altına getirin. Kalan milföyleri, şeritler halinde kesin. Biftekli hamurların üzerine çapraz yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dere fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Haşlanmış brokoli ile servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers