Lahana fırında

Malzemeler

►4 yumurta
►3 domates
►1 bardak bezelye konserve
►1 bardak doğranmış mantar
►1 bardak irmik
►1 kutu krema
►Taze soğan
►1 kırmızı dolmalık biber
►1 bardak doğranmış salam
►1 lt Süt
►Yarım orta boy beyaz lahana
►3 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
►Sıvıyağ
► Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Lahanayı incecik doğrayın. Daha önceden kaynayan tuzlu suda 10-15 haşlayıp suyunu süzün. Süte 1 tatlı kaşığı tuz atın ve kaynatın. Sürekli karıştırarak irmiği ilave edin. 5-6 dakika kaynatın. 2 yumurtanın aklarını çırpın. İrmikli karışıma önce yumurta sarılarını ardından bezelye ve mantarı ilave edin. Sonra yumurta aklarını ekleyin. Ayrı bir kapta domatesleri küp doğrayın. Biberi jülyen dilimleyin.Kremayı kalan yumurtalarla karıştırın. Lahana, domates, biber, salam ve kaşar peynirinin üçte ikisini ekleyin.Fırın kabını yağlayın. İrmikli karışımı kabın içine boşaltın. Sebzeli karışımı üzerine dökün. Kalan peyniri üzerine serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Taze soğanı ince doğrayın. Lahananın üzerine serpip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers