Kuşkonmaz

Malzemeler 

►Yarım kg konserve kuşkonmaz
►2 dilim bayat ekmek
►Yarım demet dereotu 4 diş sarmısak
►1 kırmızı dolmalık biber
►1/2 çay bardağı zeytinyağı
►1 yemek kaşığı sirke
►Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Kuşkonmazları temizleyin. Bir tencerede suyu kaynatın. Kuşkonmazları başları suyun dışında kalacak şekilde tencereye yerleştirin. Tuz ekleyip 20-25 dakika haşlayın. Başka bir kaba soğuk su koyun. Kuşkonmazları pişirdiğiniz kaptan alıp soğuk suya koyun. Tencerede zeytinyağını kızdırın. Dövdüğünüz sarımsakları zeytinyağında pembeleştirin. Ekmekleri ufalayın. Dereotunu ekleyip kavurun. Ekmekler sararınca, sirkeyi ekleyip 2 dk. pişirin. Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin. Baharatları ve kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin. 2-3 dakika pişirip altını kapatın. Soğuk servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers